20:57 29.09.2018

Завершився другий курс навчання ветеранів АТО в рамках програми "З фронту до міністерства"

2 хв читати
Завершився другий курс навчання ветеранів АТО в рамках програми "З фронту до міністерства"

Ветерани, які пройшли навчальний курс "З фронту до міністерства", готові до роботи в різних державних органах, повідомив народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"Сьогодні завершився другий курс навчання ветеранів АТО в рамках програми "З фронту до міністерства". Підготовкою ветеранів до державної служби займалися кращі викладачі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Також Третьяков повідомив, що ідею створення такого навчального проекту запропонував комітет Верховної Ради України (ВРУ) у справах ветеранів, УБС, учасників АТО і людей з інвалідністю в квітні 2018 року.

"Велика подяка всім причетним за те, як швидко цю ініціативу вдалося реалізувати. Як і під час першого набору, ветерани сплачували лише 30% вартості курсу - 385 гривень. Решту 70% оплачено коштами донорської допомоги благодійної організації "Фонд Олександра Третьякова", - підкреслив нардеп.

Окрім того, Третьяков повідомив, що в цілому, за результатами двох хвиль навчання відповідні сертифікати отримали 100 учасників бойових дій з 11 областей України, які повернулися до мирного життя і вирішили присвятити себе державній службі, в тому числі і в міністерстві у справах ветеранів .

"Серед них багато неординарних особистостей з цікавими життєвими історіями і, без перебільшення, видатними бойовими заслугами. Це і легендарні комбати Олег Куцин з "Карпатської Січі" та Андрій Янченко з 25-го батальйону "Київська Русь", і екс-керівник Центру спецоперацій з боротьби з тероризмом СБУ генерал-майор Геннадій Кузнєцов, за особисту мужність і героїзм нагороджений орденом "за мужність" III ступеня", - зазначив він.

Голова комітету висловив також переконання, що в майбутньому в Міністерстві у справах ветеранів 30-40% штату мають складати ветерани, які розуміють проблеми тих, хто повертається з фронту.

"Не сумніваюся, що ці сто мотивованих людей, які отримали нові знання - цінний кадровий ресурс не тільки для профільного міністерства, а й для країни в цілому. Адже відтепер у них є кваліфікація, щоб працювати в різних державних органах та органах місцевого самоврядування", - розповів народний депутат.

Також Третьяков зазначив, що один із слухачів першого курсу навчання вже бере участь в конкурсі на посаду в міністерстві економрозвитку.

"І я щиро сподіваюся, що наші ветерани принесуть користь державі в мирному житті, так само як вони самовіддано захищали її на фронті", - резюмував парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА