07:33 30.09.2018

Прокуратура домагатиметься цілодобового домашнього арешту радника Кернеса

2 хв читати
Прокуратура домагатиметься цілодобового домашнього арешту радника Кернеса

Дзержинський райсуд Харкова визначив запобіжний захід підозрюваному в незаконному виділенні лісу під забудову раднику міського голови Харкова.

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також повідомив, що прокуратура вимагала запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і в понеділок подасть апеляцію на рішення слідчого судді.

У понеділок також в Дзержинському райсуді Харкова планується розгляд клопотання про відсторонення підозрюваного від посади на час досудового розслідування.

Як повідомлялося, Харківська місцева прокуратура №1 повідомила про підозру в незаконному узгодженні проекту землеустрою щодо відведення 0,22 га державних земель чинному раднику Харківського міського голови, колишньому начальнику управління Держкомзему в місті.

Йому інкримінується ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновник з порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла і садівництво", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, в 2013 році підозрюваний підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянинові двох земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні ДП "Харківська лісова науково-дослідна станція", без відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їх цільового призначення.

Надалі цей документ став підставою для безкоштовної передачі в приватну власність ділянок.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, мова йде про Юрія Саніна, який займав посаду начальника управління Держкомзему в Харкові, а нині є радником міського голови.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА