20:55 30.09.2018

Грузинська патріархія сподівається на мирне вирішення проблеми української автокефалії

2 хв читати
Грузинська патріархія сподівається на мирне вирішення проблеми української автокефалії

Патріархія Грузії в питанні надання автокефалії церкві на Україні утримується від оцінок і чекає остаточної позиції Російської церкви і Вселенського патріархату.

"Ініціатива Вселенської патріархії в зв'язку з існуючою в Україні складною церковною ситуацією, як відомо, призвела до напруженості у відносинах між Константинопольською та Російською церквами. Вважаємо, що на даному етапі необхідно утриматися від попередніх оцінок, поки кожна із сторін не зафіксує офіційну і остаточну позицію , засновану на нормах канонічного права", - йдеться в поширеній в неділю ввечері заяві Грузинської патріархії.

У патріархії зазначають, що дана тема є "дуже чутливою" і, як там вважають, обговорювати і приймати рішення, в першу чергу, мають ці дві патріархії.

"Звичайно, обидві вони відчувають відповідальність перед мільйонами православних віруючих, піклуються про єдність православних церков і, сподіваємося, що вони всіляко намагатимуться знайти шляхи для мирного вирішення проблеми, за що і ми підносимо молитви", - сказано в заяві.

Тим часом, у неділю під час проповіді в кафедральному соборі Пресвятої Трійці в Тбілісі католікос-патріарх Грузії Ілля Другий назвав нинішній час у світі складним і висловив надію, що всі труднощі будуть благополучно вирішені.

"Час складний. Ці труднощі не тільки політичні, але й церковні, але ми сподіваємось, що молитвами і благаннями Пресвятої Богородиці Господь зцілить цю нашу неміч", - сказав патріарх Грузії, звертаючись до присутнього на недільній службі в соборі ігумена Великої лаври Святого Афанасія на горі Афон, архімандрита Продрома, який знаходиться з візитом у Грузії

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА