10:25 01.10.2018

Суд скасував зобов'язання Насірова носити електронний браслет - САП

2 хв читати
Суд скасував зобов'язання Насірова носити електронний браслет - САП

 Шевченківський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю скасував зобов'язання екс-глави Державної фіскальної служби України Романа Насірова, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем та службовій підробці, носити електронний браслет, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Суд задовольнив в повному обсязі клопотання сторони обвинувачення, подану щодо обвинуваченого Новікова В.К. (керівник департаменту погашення боргу ДФС Володимир Новіков - ІФ), і частково задовольнив аналогічне клопотання, подане щодо обвинуваченого Насірова Р.М. Суд скасував зобов'язання носити електронний засіб контролю, покладене до цього часу на Насірова Р.М.", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook.

У САП наголосили, що раніше за фактом неналежного здійснення контролю за виконанням зобов'язання щодо електронного засобу контролю Р.Насіровим з боку Національної поліції України на підставі листа САП Генеральна прокуратура України розпочала службову перевірку, висновок щодо якої наразі не надійшов.

"На жаль, сьогоднішнє рішення суду нівелює зусилля прокурорів, спрямовані на встановлення фактичних обставин припинення належної роботи пристрою, застосованого до Насірова Р.М., і осіб, відповідальних за фіксацію таких подій і реагування на них", - констатують у САП.

Наступне судове засідання призначене на 23 жовтня.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину Р.Насірову, після чого його затримали. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма" Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд гр н.

Солом'янський райсуд Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. Дружина внесла цю заставу.

15 червня 2018 року Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про продовження процесуальних зобов'язань Р.Насірову. Таким чином, він зобов'язаний носити електронний браслет, не їхати з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора і повідомляти про зміну місця проживання.

13 серпня суд продовжив зобов'язання Р.Насірову до 11 жовтня.

28 серпня Шевченківський райсуд Києва залишив Р.Насірову запобіжний захід у вигляді 100 млн грн застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА