11:31 01.10.2018

Протестувальники в Каталонії блокують магістралі, вимагають новий референдум про незалежність

1 хв читати

У Каталонії в річницю референдуму про незалежність протестувальники почали блокувати автомагістралі та залізничні колії на північному сході регіону з вимогами провести нове голосування щодо статусу регіону, повідомляє агентство Associated Press.

У місті Жирона сотні людей перекрили швидкісну залізницю, поліція намагається стримувати протестувальників. Також у містах Льєйда і Барселона була заблокована траса AP-7 - головна автомагістраль, що йде зі східної Каталонії до Франції.

Акції протесту, що відбуваються в понеділок, були організовані Комітетом оборони республіки - місцевою групою активістів, створеною в жовтні 2017 року під час референдуму про незалежність.

Акції протесту в Каталонії розпочалися минулого тижня. В суботу, 29 вересня, у Барселоні шістьох протестувальників затримали під час сутичок із поліцейськими. Десять людей дістали поранень.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум про незалежність, який у Мадриді визнали незаконним. Деякі організатори референдуму, на якому більшість каталонців висловилася за відділення від Іспанії, були засуджені за обвинуваченням у сепаратизмі. Екс-голова Каталонії Карлес Пучдемон був вимушений поїхати з країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА