13:15 01.10.2018

Основна версія нападу на будинок сім'ї юристів на Печерську - розбій, повідомляють у поліції

2 хв читати
Основна версія нападу на будинок сім'ї юристів на Печерську - розбій, повідомляють у поліції

Основна версія нападу на будинок у Печерському районі Києва - розбій, але мотиви скоєння злочину на професійній основі також буде перевірено, оскільки потерпілий є юристом, зазначає керівник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Домінуюча версія - напад з метою пограбування, вона найімовірніша", - сказав начальник главку поліції Києва агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас, за його словами, буде перевірено і версію скоєння злочину на професійному ґрунті, оскільки потерпілий - юрист.

Щодо зловмисників, то, за словами А.Крищенка, особу нападника, якого згодом застрелили, поки що не встановлено, відомо ще як мінімум про одного його спільника, наразі його розшукують.

Керівник поліції Києві розповів, що за фактом події поліція розслідує кримінальне провадження за ст. 348 КК (посягання на життя співробітника правоохоронних органів) і ст. 187 (розбій).

Тим часом, як стало відомо агентству, постраждалий під час нападу - адвокат, його дружина - суддя одного зі столичних судів Києва, яка наразі перебуває в декретній відпустці.

Раніше на сайті "Судово-юридичної газети" з'явилася інформація про те, що в будинку в Печерському районі Києва, на який минулої ночі скоєно напад з метою пограбування, мешкає суддя Деснянського районного суду Києва з чоловіком-адвокатом і дочкою.

У повідомленні зазначено, що двоє озброєних вогнепальною зброєю чоловіків увірвалися в приватне домоволодіння і вимагали від сім'ї віддати гроші та інші цінності. Чоловікові судді прострелили ноги, наразі він у лікарні.

Тікаючи, зловмисники зіткнулися з екіпажем патрульної поліції, відкрили по поліцейських вогонь і кинули в них гранату, при цьому один із поліцейських дістав поранення, зазначено в повідомленні.

"Після перестрілки злочинцям вдалося втекти, проте незабаром поліцейські виявили тіло мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями. Триває розшук другого злочинця", - йдеться в матеріалі газети.

Як повідомлялося, минулої ночі патрульні отримали виклик про те, що в Печерському районі Києва невідомі увірвалися в приватний будинок з метою пограбування.

"Під час спроби затримання вони відкрили вогонь по правоохоронцях і застосували гранату. Поліцейські у відповідь також застосували табельну вогнепальну зброю, проте зловмисникам вдалося втекти", - розповів начальник київської поліції Андрій Крищенко.

У ході переслідування грабіжників ті почали стріляти, поранивши одного з поліцейських.

Крім того, пізніше під час огляду місця злочину поліцейські виявили мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями. "Ймовірно, убитий причетний до нападу на приватний будинок. Згодом ми розумітимемо, з якої саме зброї його застрелили", - припустив А.Крищенко.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронних органів) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА