16:48 01.10.2018

Під гвинт катера потрапили високопоставлені особи Запорізької області - ЗМІ

3 хв читати
Під гвинт катера потрапили високопоставлені особи Запорізької області - ЗМІ

 Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом події з катером в акваторії Запоріжжя минулої неділі, внаслідок якої одна людина загинула та ще одна дістала важких поранень.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Запорізької області, кримінальне провадження відкрито за ст. 291 Кримінального кодексу України (порушення чинних на транспорті правил безпеки руху, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). "Розслідування веде слідчий відділ прокуратури Запорізької області. Наразі встановлюють усі подробиці події", - розповів радник прокурора Запорізької області Андрій Рибальченко.

При цьому в прокуратурі не уточнюють, хто перебував у катері і кому належав плавзасіб, посилаючись на те, що цю інформацію нині уточнює слідство.

Водночас у низці місцевих інформаційних інтернет-сайтів і від свідків надійшла інформація, що в катері перебували високопоставлені особи, серед яких начальник рибоохоронного патруля Запорізької області Дмитро Чайка, який дістав серйозних поранень, потрапивши під гвинт катера. Також неофіційні джерела стверджують, що загиблим чоловіком, а також уцілілим пасажиром катера є офіцери обласного управління Нацполіції - начальники відділів регіонального управління захисту економіки.

Запорізький журналіст Юрій Потоцький, який прибув на місце події та фіксував на відео те, що відбувається, підтвердив агентству, що свідки події впізнали в постраждалому Д.Чайку. Також він зазначає, що катер, з яким сталася пригода, має потужний двигун "Меркурій" у 115 кінських сил, і саме такі катери нібито недавно отримав рибоохоронний патруль регіону.

"Я побачив у човні: ще стояли ящики з алкоголем... багато валялося посуду в катері, і битого посуду, чарки та пляшки, і залишки їжі. Потім інспектори під'їхали, перевантажили залишок цього спиртного і повезли на територію рибоохоронної патруля", - розповів Ю.Потоцький.

Як повідомлялося, в неділю в акваторії Запоріжжя з катера, що йшов на великій швидкості Дніпром, випали двоє осіб, одна людина дістала важких поранень, потрапивши під гвинт плавзасобу, тіло другого постраждалого дістали з річки через кілька годин.

Як повідомили агентству в прес-службі Головного управління ДСНС регіону, в неділю близько 13:00 в Запоріжжі у районі 9-го причалу перекинувся катер, в якому перебували три особи. Під час небезпечних маневрів катера двоє людей випали за борт. На місце події прибули рятувальники аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС, водна поліція, рибінспекція.

Відомо, що одного постраждалого дістали з річки у важкому стані. За словами свідків, він потрапив під гвинт катера. Наразі за життя потерпілого борються медики. О 16:40 рятувальники підняли тіло другого пасажира катера.

За попередньою інформацією, що надійшла від свідка події - місцевого рибалки, а також місцевих журналістів, що перебувають у районі аварії, важких поранень від гвинта катера дістав керівник Запорізького рибоохоронного патруля.

Також у відкритому доступі розміщено відео, на якому свідок події - місцевий рибалка стверджує, що бачив, як катер "крутився" у воді в районі рибінспекції. Також він стверджував, що люди, що випали з катера, були в стані алкогольного сп'яніння, а в одному з постраждалих пасажирів він впізнав начальника Запорізького рибоохоронного патруля Д.Чайку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА