21:12 01.10.2018

У Нацполіції України обговорили спільну з Туреччиною протидію транснаціональній оргзлочинності

2 хв читати
У Нацполіції України обговорили спільну з Туреччиною протидію транснаціональній оргзлочинності

Співпраця України і Туреччини у сфері безпеки та протидії організованій злочинності посилюватиметься завдяки тісній співпраці та обміну досвідом правоохоронців двох країн, повідомляє прес-служба української Нацполіції за підсумками зустрічі заступника голови поліції В'ячеслава Аброськіна з представниками турецького посольства в Україні.

Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель відзначив позитивний розвиток двосторонніх відносин України і Туреччини в галузі безпеки. Він представив В.Аброськіну радника з питань співробітництва у сфері безпеки та внутрішніх справ посольства Туреччини Хакана Сирали.

"Ми в Україні відчуваємо себе в безпеці. Я думаю, що з призначенням нашого службовця співробітництво між підрозділами ще прискориться. Ми і наше посольство завжди відкриті та готові до співпраці", - зазначив посол.

В.Аброськін зазначив, що призначення представника Туреччини є важливою подією в безпосередній взаємодії правоохоронних органів двох країн.

"Наразі ми виходимо на інший рівень у нашому співробітництві. Це дасть нам можливість посилити роботу з протидії транснаціональним злочинним угрупованням. Зокрема і тим "злодіям у законі", які можуть перебувати в Туреччині, а керують угрупованнями у нас в державі", - зазначив заступник глави Нацполіції України.

Учасники зустрічі обговорили спільну роботу в цьому напрямі, зокрема - обмін інформацією між підрозділами карного розшуку та підрозділами, які займаються протидією наркозлочинності. Під час зустрічі йшлося про організацію тісної взаємодії саме з обміну інформацією про осіб, що займаються постачанням наркотичних засобів - кокаїну та героїну - в особливо великих розмірах.

Крім того, В.Аброськін розповів, що наразі в рамках співпраці двоє представників Нацполіції на три роки виїхали на навчання до Туреччини. Також ще 15 співробітників української поліції направлно до Турецької Республіки для обміну досвідом у сфері боротьби з організованою злочинністю та проявами тероризму. Зокрема, йдеться про співробітників Департаменту стратегічних розслідувань, Департаменту карного розшуку та працівників розшуку поліції Донецької та Луганської областей.

Заступник голови Нацполіції також повідомив, що під час робочої поїздки української делегації до Туреччини було обговорено візит турецької сторони до України. Його метою стане ознайомлення з роботою української поліції. Зокрема, йдеться про візит генерального директора з безпеки Турецької Республіки та інших представників правоохоронної системи, які займаються протидією організованій злочинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА