10:30 02.10.2018

Розгляд апеляції на арешт Вишинського відкладається на невизначений термін через реорганізацію судів

2 хв читати
Розгляд апеляції на арешт Вишинського відкладається на невизначений термін через реорганізацію судів

У зв'язку з ліквідацією апеляційних судів в Україні та створенням замість них окружних апеляційних судових інстанцій розгляд в апеляційному суді Херсонської області скарги захисту керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на продовження йому терміну тримання під вартою до 4 листопада відкладається на невизначений термін, повідомив його адвокат Андрій Доманський.

"У всій Україні ліквідовано апеляційні суди, новий суд тільки створюється, коли буде наступне засідання, на жаль, ніхто не знає. Тому на сьогодні сказати, чи буде взагалі засідання до наступного продовження терміну, мені складно", - сказав А.Доманський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок уранці.

Як повідомлялося, 6 вересня Херсонський міський суд продовжив термін арешту К.Вишинського до 4 листопада. Його захист подав скаргу на це рішення, і засідання мало відбутися о 10.00 2 жовтня.

Українські правоохоронці затримали К.Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишинському повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів: "Підозрюваному в державній зраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) КК України".

За її словами, під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі FN Browning M1906.

Херсонський суд уже кілька разів продовжував йому термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

21 грудня 2017 року Вища рада правосуддя (ВРП) погодилася з проектами указу президента України, які передбачають ліквідацію 142 місцевих судів і створення замість них 74 окружних.

28 грудня заступник голови адміністрації президента України Олексій Філатов повідомив, що реструктуризація судів у рамках судової реформи відбуватиметься в 2018 році. "Створюватимуться окружні суди, які об'єднують два-три райони. Стандартною кількістю має бути 9-12 суддів в окружному суді. Це не означає, що громадянам доведеться їздити до сусіднього району - вони як зверталися до суду у своєму районному центрі, так і звертатимуться туди. Там буде приміщення суду, в якому будуть судді, канцелярія, але юридично це буде окружний суд, об'єднаний із судами сусідніх районів. Якщо в конкретному районі з якихось причин судді не буде, то громадянин матиме можливість звернутися до суду в сусідньому районі", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА