10:35 02.10.2018

Ще 8 українських телеканалів і 12 FM-радіостанцій розширять мовлення на Авдіївку, Мар'їнку та Донецьк найближчими місяцями

2 хв читати
Ще 8 українських телеканалів і 12 FM-радіостанцій розширять мовлення на Авдіївку, Мар'їнку та Донецьк найближчими місяцями

З міста Гірник (Донецька обл.) на тимчасово окупований Донецьк, Авдіївку та Мар'їнку незабаром почнуть здійснювати мовлення в ефірі ще 12 українських FM-радіостанцій і вісім цифрових телеканалів, повідомляє член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) Сергій Костинський.

"Уже в найближчі місяці +8 українських телеканалів і +12 радіостанцій зможуть охопити своїм ефірним сигналом одну з останніх "білих плям" на лінії розмежування, зокрема райони, де розташовані Авдіївка та Мар'їнка. Також потужний ефірний сигнал українських телерадіомокомпаній буде направлено з Гірника на тимчасово окупований Донецьк і його околиці", - написав С.Костинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, від Нацради вже отримали дозволи та перебувають на етапі запуску мовлення з Гірника FM-радіостанції: "Армія FM"; "UA: Українське радіо"; "Радіо НВ"; "Країна ФМ"; "Вільне радіо" (Бахмут); "Русское Радио Украина", RadioM (Слов'янськ).

Крім цього, перебувають на етапі отримання дозволів на тимчасове мовлення: "Радіо Голос Донбасу"; "UA: Радіо Промінь"; Radio ROKS Ukraine; "Тризуб ФМ/Tryzub FM" (Карлівка, Сартана); "Перець FM".

За інформацією С.Костинського, вже отримали дозволи на тимчасове мовлення і готуються до запуску в стандарті DVB-T2 з нового локального мультиплексу в Гірнику цифрові телеканали: "UA: Перший"; "Телеканал UA: Донбас"; "UATV українською"; "5 канал"; "Прямий"; ICTV; "СТБ"; "Донбас" (ТРК "Україна").

Член Нацради зазначив, що телерадіокомпанії, які отримали або найближчим часом отримають тимчасові дозволи за спрощеною процедурою, мають можливість розпочати мовлення з нової щогли заввишки 190 метрів, монтаж якої в Гірнику здійснила компанія "Телемережі Укрaїни".

"Також у найближчі місяці буде збільшено потужність цифрового телевізійного мовлення з локального мультиплексу Концерн РРТ у Волновасі Донецької області - до 2 кВт. Отже, +7 цифрових телеканалів зможуть збільшити свою аудиторію в Донецькій області, зокрема на тимчасово окупованих територіях", - анонсував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА