10:41 02.10.2018

Український прикордонник у районі ООС дістав травму сітківки очей від невідомого спалаху з непідконтрольної території

2 хв читати
Український прикордонник у районі ООС дістав травму сітківки очей від невідомого спалаху з непідконтрольної території

Український прикордонник у районі Мар'їнки дістав лазерний опік сітківки ока внаслідок спалаху невідомого походження на тимчасово не підконтрольній Києву території Донбасу, повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Учора близько 17 години прикордонник Краматорського загону, який виконував завдання у складі ООС, під час спостереження в оптичний прилад у районі Мар'їнки дістав травму сітківки ока внаслідок спалаху невідомого походження. Джерело спалаху розташовувався на території, тимчасово окупованій російсько-терористичними військами", - написав О.Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

За його словами, військовослужбовця госпіталізували з попереднім діагнозом "лазерний опік сітківки ока". "Втрата зору за оцінками лікарів становить 80%", - зазначив О.Слободян.

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби України, загалом це вже п’ятий випадок, коли українські прикордонники з зони ООС отримують ушкодження органів зору внаслідок використання російсько-терористичними військами лазерної зброї.

У прес-службі Державної прикордонної служби України уточнили, що прикордонник дістав бойову травму від забороненої лазерної зброї спеціального призначення.

"Прикордонник виконував завдання зі спостереження за тимчасово окупованою територією України з метою своєчасного виявлення розвідувально-диверсійних груп терористів. Близько 17 години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах. Військовослужбовця негайно доставили до військового госпіталю в м. Покровську, де лікарі-офтальмологи здійснили поглиблений огляд травмованого ока та поставили попередній діагноз – опік сітківки правого ока внаслідок ураження лазерним променем", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Потім українського прикордонника доставили вертольотом Збройних сил України до медичного закладу м. Дніпра для продовження лікування.

За інформацією Держприкордонслужби, це п’ятий випадок використання російськими найманцями забороненої лазерної зброї спеціального призначення. Протягом 2016-2018 років ще чотири військовослужбовці Державної прикордонної служби України дістали таких травм різного ступеня важкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА