12:21 02.10.2018

Міноборони за два роки побудувало один багатоквартирний будинок для військових, решту коштів вклало в довгобуди

2 хв читати
Міноборони за два роки побудувало один багатоквартирний будинок для військових, решту коштів вклало в довгобуди

Із 2016 року Міністерство оборони України побудувало лише один багатоквартирний будинок для військовослужбовців, інші кошти вкладено в довгобуди, повідомив член Рахункової палати України Ігор Яремчук.

"Було передбачено витрати в сумі 1 млрд 247 млн грн. Їх можна було витрачати на будівництво, реконструкцію, придбання житла, грошову компенсацію. За два роки Міноборони побудувало один 70-квартирний будинок. Багато коштів вкладено в незавершене будівництво, яке триває з року в рік, фактично це довгобуди", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві, представляючи аудит витрачання коштів Міноборони 2016-2018 рр. на вирішення проблеми з житлом.

Говорячи про результати виконання комплексної програми забезпечення військовослужбовців житлом, І.Яремчук зазначив, що вона не виконується, і на сьогодні в черзі на житло перебувають 47 тис. військовослужбовців.

"Кошти, які мали бути передбачені на виконання цієї програми, - не передбачалися. І не використовувалися механізми цієї програми. Також Міноборони так і не розробило стратегію розв'язання проблеми з житлом для військових", - наголосив він.

У свою чергу представник Міноборони Юрій Липко сказав, що на сьогодні постійного житла потребують 25,3 тис. військових (відслужили понад 20 років у Збройних силах України) і 22,8 тис. військових - службового житла.

"Поточного року в Міноборони виділено 857,6 млн грн. На ці кошти планується до кінця року ввести в експлуатацію п’ять об'єктів будівництва на 326 квартир, продовжити будівництво 49 об'єктів і в майбутньому отримати 1 тис. 61 квартиру і 281 кімнату в гуртожитках. Також планується купити на вторинному ринку 686 квартир і виплатити грошову компенсацію близько 300 сім'ям", - розповів він.

Ю.Липко наголосив, що розпочато розробку проекту будівництва капсульних будівель на 1 тис. 568 кімнат. На будівництво 184 казарм поліпшеного планування вже виділено 2,6 млрд грн, в яких буде розміщено 23 тис. військовослужбовців-контрактників.

"Вони на різних етапах будівництва. Ми плануємо заселяти ці гуртожитки вже в 2019 році", - розповів він.

За його словами, за участю іноземних радників Міноборони вже розробило концепцію нового підходу до забезпечення житлом військовослужбовців, її відображено у відповідному законопроекті, який наразі узгоджують у різних відомствах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА