14:07 02.10.2018

Геращенко виступає за створення "списку слідкому РФ" із подальшим внесенням фігурантів до санкційних списків

2 хв читати
Геращенко виступає за створення "списку слідкому РФ" із подальшим внесенням фігурантів до санкційних списків

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) вважає за необхідне створити список працівників Слідчого комітету Росії, які у порушення українського та російського законодавств причетні до протизаконних слідчих дій на території України.

"Варто створити "список слідкому РФ", усіх причетних до протизаконних слідчих дій на території суверенної України і включати цих персонажів до санкційних списків", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Говорячи про нещодавній випадок загибелі на протипіхотній міні трьох дітей і поранення однієї в Горлівці (тимчасово непідконтрольна Україні частина Донецької області), вона повідомила, що спільно з народними депутатами Марією Іоновою та Оленою Кондратюк підготували запит до Нацполіції України про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань цього випадку.

"Також звернули увагу правоохоронців на неприпустимий факт, що Слідчий комітет РФ відкрив справу за фактом загибелі дітей (це порушення і українського законодавства, яке забороняє будь-які незаконні слідчі дії, і російського - яке дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території)", - написала перший віце-спікер українського парламенту.

У цьому контексті вона висловила переконання в необхідності ретельного збирання інформації про загибель усіх цивільних українців на окупованих територіях: "Усе це злочини РФ і їх маріонеток, маємо по крихтах добирати фактаж про застосування російськими вбивцями заборонених мін, якими вони нашпигували окупований Донбас".

І.Геращенко також повідомила, що загибель українських дітей від мін, якими окупант нашпигував Донбас, - буде у вівторок однією з проблем, які українська делегація порушить на ТКГ у Мінську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА