14:19 02.10.2018

До суду передано справу стосовно трьох учасників нападу на депутата Найєма на Бессарабській площі

3 хв читати
До суду передано справу стосовно трьох учасників нападу на депутата Найєма на Бессарабській площі

Прокуратура направила до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт щодо трьох осіб, причетних до побиття народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма 30 квітня 2018 року.

"Дії трьох учасників інциденту, що стався 30 квітня поточного року біля Бессарабської площі в Києві, кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України", - повідомляє прокуратура столиці на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Зазначається, що наразі підозрювані та їхні адвокати ознайомилися з матеріалами кримінального провадження, отримали копії обвинувального акта, і 2 жовтня 2018 року справу направлено до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Крім того, заочно оголошено про підозру ще одному підозрюваному, який безпосередньо завдав удар в обличчя депутату.

"Його дії кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч. 2 ст. 296 та ч.1 ст.122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Матеріали стосовно зазначеної особи виділено в окреме кримінальне провадження через оголошення його в міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 квітня в центрі Києва в результаті конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

Поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича 1996 року народження та Умала Тімербілатова Руслановича 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів залишити Україну й полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) суд обрав громадянину РФ Умалу Тімербулатову Руслановичу 1996 року народження і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу 1999 року народження (непрацюючий).

Національна поліція також оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

7 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, який раніше був оголошений у розшук і затриманий у Баку (Азербайджан).

26 липня Шевченківський районний суд м. Києва змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання Умолту Темербулатову. Також суд встановив для підозрюваного Магомеда-Саліха Саїтова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА