14:20 02.10.2018

Аваков та міністр безпеки Великої Британії скоординували плани реагування на гібридну війну РФ

2 хв читати
Аваков та міністр безпеки Великої Британії скоординували плани реагування на гібридну війну РФ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр з питань безпеки та економічної злочинності Великої Британії Бен Воллес (Ben Wallace) обговорили спільні дії у відповідь на загрози гібридної війни з боку Російської Федерації.

"З міністром безпеки Великої Британії під час візиту до України скоординували плани комплексної співпраці, обміну досвідом, взаємного доступу до баз даних та адекватних спільних відповідей на загрози гібридної війни, яку веде РФ проти цивілізованого світу", - написав А.Аваков на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у вівторок.

Департамент комунікації МВС України, посилаючись на слова А.Авакова, зазначає, що більшість злодіїв у законі перебуває на постійному зв'язку зі спецслужбами РФ, виконуючи не лише кримінальні завдання, а й політичні замовлення, зокрема фінансує діяльність окремих українських депутатів для того, щоб вони не голосували за закони, спрямовані на посилення боротьби з оргзлочинністю.

За словами міністра, злодії в законі можуть провадити свою діяльність на українській території, а потім на "брудні гроші" жити в Європі під виглядом законослухняних громадян України.

"Сторони обговорили спільний план боротьби з кіберзагрозами та організованим криміналітетом, які координують спецслужби країни-агресора РФ", - йдеться в повідомленні департаменту.

А.Аваков звернув увагу на активну співпрацю з Великою Британією в контексті протидії кібератакам - вірусу Petya та мережі Аvalanche.

"Б.Воллес заявив, що те, що Росія зробила в Криму, на Донбасі та в Солсбері, вона може зробити у будь-якій іншій країні", - зазначають в українському МВС.

"Саме тому важливо, що ми як близькі партнери співпрацюємо та усвідомлюємо небезпеку з боку Росії. Мені приємно бачити таку плідну співпрацю з Україною", - сказав міністр безпеки Великої Британії.

"У свою чергу А.Аваков зазначив, що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента - втікача Януковича з України", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА