15:43 02.10.2018

Група ЄНП висунула українського політв'язня у РФ Сенцова на премію Сахарова

1 хв читати
Група ЄНП висунула українського політв'язня у РФ Сенцова на премію Сахарова

Український режисер, політв'язень у Росії Олег Сенцов номінований на премію "За свободу думки" ім.А.Сахарова, повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

"Одним із номінантів на премію "За свободу думки" ім. Андрія Сахарова став Олег Сенцов - український кінорежисер, якого незаконно ув'язнила Росія. На здобуття премії його висунула група Європейської народної партії в Європейському парламенті", - йдеться в повідомленні Представництва у вівторок.

У посольстві уточнили, що подати кандидатуру на премію ім.А.Сахарова можуть політичні групи Європарламенту або групиз понад 40 євродепутатів.

"На підставі цих номінацій члени комітетів із зовнішніх справ та з розвитку голосують за список з трьох фіналістів. Потім Конференція президентів, до якої входять президент Європейського Парламенту і лідери політичних парламентських груп, вибирає лауреата", - пояснили в Представництві ЄС.

Переможця буде оголошено 25 жовтня, а церемонія нагородження премії ім.А.Сахарова відбудеться у Страсбурзі 12 грудня.

Премію Сахарова присуджують з 1988 року Європейським Парламентом особам і організаціям, які захищають права людини та основні свободи. У 2017 році премію ім.А.Сахарова отримала Демократична опозиція Венесуели.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА