15:55 02.10.2018

Метеорологи розповіли, якою буде погода цієї зими

2 хв читати
Метеорологи розповіли, якою буде погода цієї зими

Зиму без лютих морозів з окремими холодними днями в Україні прогнозує завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова

"Не слід чекати на морозну зиму, але окремі дні будуть холодні... На початку і наприкінці грудня, на початку січня... Звісно, (температура буде - ІФ) вищою за норму, але шубу потрібно мати", - сказала вона на прес-конференції в Києві у вівторок.

Говорячи безпосередньо про середньомісячну температуру в кожному з осінніх і зимових місяців, В.Мартазінова зазначила, що в жовтні очікується похолодання в північно-східних областях, а опади будуть нижчі за норму на всій території України.

"Ми очікуємо в жовтні розподілу температури: нижчі в північних регіонах 5-7 градусів, в західних регіонах ми очікуємо від 8 до 10 градусів, в центрі - 7-9 градусів, на півдні також до 9 градусів", - розповіла метеоролог про денні температури жовтня.

Перше похолодання очікується вже до 18 жовтня, зі зниженням нічних температур до мінус 4 градусів.

В.Мартазінова зазначила, що в листопаді збережеться загальна тенденція погодних умов кінця жовтня, проте супроводжуватиметься мінливістю температурного режиму.

"Наприкінці листопада також ми побачимо випадання снігу. Незначний сніжок уже може з'явитися на ґрунті", - уточнила вона.

Метеоролог поінформувала, що перше значне похолодання в Україні очікується наприкінці листопада - на початку грудня з температурою від мінус 5 до 10 градусів.

"Потім у грудні температура повітря на всій території підвищиться, в другій - на початку третьої декади буде вищою за 0 температура. Наприкінці - різке похолодання. Воно буде нестійке", - прогнозує вона.

Метеоролог також уточнила, що на Новий рік в Україні очікується похолодання до мінус 18 градусів уночі, проте без снігу.

У січні прогнозуються більш високі температури порівняно з попередніми роками: від мінус 1 у північних областях, до 2 градусів тепла на Закарпатті та до 3 - у Криму.

"Початок січня незалежно від того, що температурний режим у середньому високий, перша декада буде холодною. Температура доходитиме до мінус 18-20 градусів", - пояснила В.Мартазінова.

За словами метеоролога, в лютому збережеться температура середини січня.

"Лютий буде щадний... Опади очікуються у вигляді мокрого снігу і дощу", - додала вона.

Загалом, говорячи про клімат в Україні, метеоролог також наголосила, що перепади температури стають звичними для країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА