16:55 02.10.2018

"Київстар" з Івано-Франківськом запустив смс-оплату проїзду у міськтранспорті

2 хв читати
"Київстар" з Івано-Франківськом запустив смс-оплату проїзду у міськтранспорті

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" спільно з міською радою Івано-Франківська та комунальним підприємством "Електроавтотранс" запустив послугу смс-оплати проїзду у міському комунальному транспорті в Івано-Франківську для абонентів передоплати.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", сервіс працює в режимі "одне смс - один квиток". Для користування ним абонент повинен мати щонайменше 3 грн на рахунку, а платіж відповідає ціні на квиток за оплачуваним маршрутом без додаткових зборів.

Сервіс включає можливість оплачувати і стандартні, і пільгові квитки. Наразі він доступний на всіх маршрутах тролейбуса і маршруті автобуса №27.

Час дії одного такого квитка - година з моменту оплати. У повідомленні про оплату наведено час закінчення дії квитка і його номер, за яким у разі потреби перевіряється його дійсність.

"Ми плануємо найближчим часом зробити послугу доступною і для контрактних абонентів «Київстар»", - зазначив директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк.

Він зауважив, що цей сервіс знижує адміністративні витрати підприємства, оскільки послуга смс-квитка для нього фактично безкоштовна.

В.Голутяк уточнив, що "Київстар" розробив цей сервіс на власній базі і власним коштом.

У свою чергу директор із розвитку корпоративного ринку "Київстар" Євген Кражан зазначив, що цей сервіс для компанії є маркетинговим ходом, і запросив інші міста до такої співпраці.

За його словами, розглядаються варіанти використання цього сервісу в майбутньому для оплати паркування, комунальних послуг, штрафів, квитків у театр, кіно, музеї.

Сервіс доступний для всіх абонентів передоплаченого зв'язку від "Київстар" на базі послуги "Смарт-гроші", яка дає змогу здійснювати платежі і перекази через сервіс, ідентифікуючи абонента за абонентським номером без використання даних банківського рахунку.

КП "Електроавтотранс", засноване в 1998 році, здійснює пасажирські перевезення і на території Івано-Франківська (обслуговує дев'ять тролейбусних і один автобусний маршрут), і на кількох приміських маршрутах.

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку. Його виручка за 2017 рік збільшилася на 10,6% порівняно з 2016 роком - до 16,54 млрд грн, EBITDA - на 18,1%, до 9,221 млрд грн.

Згідно з останніми даними компаній, абонентська база "Київстару" становить близько 26,5 млн, "Vodafone Україна" - близько 20,8 млн, lifecell - 11,1 млн, із них активних - 8 млн.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА