18:45 02.10.2018

Зону конфлікту на Донбасі потрібно екстрено розміновувати

1 хв читати
Зону конфлікту на Донбасі потрібно екстрено розміновувати

ОБСЄ закликає негайно розпочати гуманітарне розмінування на Донбасі.

"Ми настійно закликаємо сторони розпочатио невідкладне та повне гуманітарне розмінування населених пунктів і пунктів пропуску", - йдеться в спільній заяві спецпредставника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Зайдіка і глави СММ ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана.

Заяву зроблено за підсумками засідання ТКГ, що відбулося у вівторок у Мінську.

Як зазначив М.Зайдік, заява про необхідність невідкладного гуманітарного розмінування в зоні конфлікту обумовлена загибеллю і пораненнями дітей.

"Останніми днями троє підлітків загинули і двоє дістали поранення в населених пунктах Горлівка і Старомихайлівка на сході України. На жаль, занадто багато таких випадків відбувається через тривале збройне протистояння між сторонами конфлікту", - наголошується в заяві М.Зайдіка та Е .Апакана.

"Все ділянки, на яких є міни та саморобні вибухові пристрої, що становлять загрозу для життя цивільного населення, особливо для дітей і підлітків, мають бути невідкладно розміновані з гуманітарних міркувань", додав М.Зайдік.

У заяві також зазначено, що, відповідно до Мінських угод, усі сторони конфлікту зобов'язалися здійснювати протимінну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА