11:01 03.10.2018

У СБУ готові протистояти можливим захопленням культових споруд в Україні, інспірованим Росією

2 хв читати
У СБУ готові протистояти можливим захопленням культових споруд в Україні, інспірованим Росією

У Службі безпеки України очікують інспірованих Росією захоплень культових споруд в Україні з протистоянням вірян і акцій, які згодом мають привести до примусу керівництва України до мирних угод на вигідних Росії умовах.

"Мета (плану РФ - ІФ) - створити так званий керований хаос. Основними напрямами на сьогоднішній день ми бачимо розпалювання міжконфесійної ворожнечі, яка обумовлена можливістю отримання Україною томосу, а також організацію заходів активного впливу з метою так званого примусу керівництва України до поступок державі -агрессору та ініціювання мирних переговорів на вигідних йому умовах", - розповів заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, в першому випадку в СБУ очікують "інспірування захоплень культових споруд одній з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що надасть можливість у подальшому інспірування силових протистоянь і масових акцій протесту за участю вірян".

У другому випадку, як зазначив заступник глави СБУ, йдеться про інспірації пікетів, протестів, направлення петицій і звернень до органів державної влади з вимогою відновити мир за будь-якої ціну.

"Надалі цей рух має отримати організовану форму, перерости в одночасні акції протесту в різних містах України з подальшим направленням делегацій до столиці і блокуванням органів державної влади. Мета - це примусити керівництво держави до підписання мирних угод на вигідних агресору умовах", - наголосив він .

В.Кононенко запевнив, що українська спецслужба ефективно працює із недопущення реалізації цих планів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА