16:47 03.10.2018

Підозрюваний у державній зраді голова району Харкова стверджує, що справу проти нього сфабриковано

2 хв читати
Підозрюваний у державній зраді голова району Харкова стверджує, що справу проти нього сфабриковано

Голова Холодногірського району Харкова Максим Мусєєв, якого Служба безпеки України підозрює у державній зраді, стверджує, що кримінальне провадження стосовно нього сфабриковано.

"Правоохоронні органи відпрацьовують політичне замовлення щодо усунення опонентів. Я знав про підготовку провокацій і неодноразово говорив про це. Реальних доказів моєї протиправної діяльності немає і бути не може", - написав М.Мусєєв у середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Скоро я розповім про те, як, хто і за допомогою чого сфабрикував справу, як проводили обшук без понятих і адвоката, зламавши двері, як підкидали телефон тощо", - додав він.

Раніше в середу заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що голові району Харкова оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 111 (держзрада) КК України, планується оголошення його в розшук у зв'язку з тим, що він переховується на території РФ. За словами заступника глави СБУ, спецслужба задокументувала діяльність чиновника, який у 2015 році, перебуваючи в анексованому Криму, був завербований ФСБ РФ.

"Зустрічі з кураторами відбувалися і на території Російської Федерації, незважаючи на те, що зазначена особа мала доступ до державної таємниці за формою "3", і на території третіх країн. Він активно використовував опосередковані канали зв'язку - електронну пошту, видані кураторами мобільні телефони зі спеціальними мобільними застосунками", - сказав В.Кононенко.

Він також повідомив, що з ініціативи підозрюваного чиновника було створено псевдо-організації ветеранів. "З ініціативи чиновника в Харкові було створено альтернативні організації ветеранів АТО, які замість допомоги ветеранам займалися вимаганням та збиранням інформації, що має військовий і мобілізаційний характер. Так їм вдалося зібрати списки учасників АТО, і діючих, і ветеранів, які було передано замовнику (зловмисникові), а він передав їх російській стороні", - сказав В.Кононенко.

Як повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, ідеться про Харківську міську асоціацію ветеранів АТО, голову якої співробітниками спецслужби затримали 13 вересня. Його підозрюють у вимаганні грошей з місцевих підприємців (ст. 189 КК України)

За словами В.Кононенка, держексперт з питань держтаємниці дійшов висновку, що зібрані матеріали містять службову інформацію, передання якої спецслужбам РФ завдає значної шкоди безпеці України.

В.Кононенко повідомив, що в рамках досудового розслідування СБУ задокументувала наявність у підозрюваного подвійного громадянства. "20 лютого 2015 року він на території тимчасово окупованої Республіки Крим отримав внутрішній паспорт громадина Росії, 12 квітня 2016 року Управління з питань міграції ГУ МВС Росії в місті Москві замінило на паспорт іншої серії. 4 лютого 2016 року він був документований паспортом РФ для виїзду за кордон, а 14 червня 2016 року - індивідуальним податковим номером", - сказав В.Кононенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА