19:44 03.10.2018

Міноборони і група компаній ISTIL судяться за землю в центрі Києва

2 хв читати

Група компаній ISTIL ініціювала кримінальну справу стосовно в. о. начальника управління капітального будівництва Міноборони Сергія Собана за тендер на будівництво житлового комплексу на земельній ділянці, що належить ISTIL, написав голова групи Мохаммад Захур у колонці на сайті "Нового времени".

"Нині ми протистоїмо новій рейдерській атаці з боку чиновників Міністерства оборони і нікому не відомої "будівельної" компанії "Промбуд-М", які під священним гаслом "Житло для військовослужбовців української армії" намагаються відняти земельну ділянку, що належить нам за законом", - стверджує бізнесмен.

Він зазначив, що Генпрокуратура у вересні витребувала матеріали кримінальної справи з поліції "для контролю".

М.Захур зауважив, що Міноборони і група компаній ISTIL судяться за землю в центрі Києва з 2009 року. За його словами, ISTIL у липні 2009 року придбала майновий комплекс на ділянці площею 0,6 га у приватної компанії, яка викупила його у Міноборони приблизно за $1 млн, проте пізніше міністерство спробувало вибороти право власності ISTIL на цю нерухомість і програло.

Як повідомив М.Захур, у 2010 році Київрада ухвалила рішення про продаж земельної ділянки групі компаній ISTIL як власнику нерухомості, і в 2017 році вони зареєстрували право власності та завершили оплату землі. Проте наприкінці грудня 2017 року права на землю були оскаржені в Господарському суді Києва будівельною компанією "Промбуд-М", з якою Міноборони підписав договір на будівництво житлового комплексу на цій ділянці, зазначив автор у колонці. За його словами, 22 травня суд вирішив анулювати рішення Київради про продаж земельної ділянки ISTIL, хоча 3 травня суд визнав нечинним договір між Міноборони і "Промбуд-М". Нині обидві судових справи перебувають в апеляції.

"Упевнений, що корумповані судді та судова система України ніколи не дадуть мені перемогти. Однак я не здаюся. І навіть якщо програю всі справи тут, то продовжу боротися в Європейському суді з прав людини", - заявив бізнесмен, який оцінює свої інвестиції в Україну в $400 млн.

ТОВ "Промбуд-М" зареєстроване в 2015 році в с. Городок Рівненської області, статутний капітал компанії - 9 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА