20:11 03.10.2018

СБУ виявила привласнення 14 млн грн співробітниками Запорізької АЕС під час проведення капремонту випробувального стенда

1 хв читати
СБУ виявила привласнення 14 млн грн співробітниками Запорізької АЕС під час проведення капремонту випробувального стенда

Посадові особи Запорізької атомної електростанції (АЕС) підозрюються в привласненні 14 млн грн в ході капітального ремонту випробувального стенда для тестування ядерних реакторів до сейсмічної активності, повідомили в Службі безпеки України.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі СБУ в Запорізькій області, співробітники спецслужби під час слідства, проведеного спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури, встановили, що в 2017 році керівництво Запорізької АЕС підписало договір з приватною компанією на проведення капремонту випробувального стенда для тестування обладнання ядерних реакторних відділень на стійкість, в тому числі до сейсмічної активності.

Оперативники СБУ задокументували, що низка запчастин, які підлягали заміні в межах договору, фактично поставлені на станцію не були. При цьому посадові особи АЕС підтвердили виконання робіт у повному обсязі і перерахували комерсантам майже 14 млн грн.

Розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА