07:25 04.10.2018

НАБУ розповідало про 36 успішних справ, але 18 з них розслідувалися іншими органами

2 хв читати
НАБУ розповідало про 36 успішних справ, але 18 з них розслідувалися іншими органами

Із звіту директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника можна зробити висновок, що 50% справ, які бере собі в заслугу НАБУ, розслідувалися іншими правоохоронними органами, заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Артюшенко.

"З позитиву, добре, що Ситник знайшов час, щоб відвідати антикорупційний комітет. Але те, що відбувалося на засіданні звітом точно назвати не можна. Це було що завгодно, але не звіт правоохоронного органу. Був політичний виступ Ситника. На питання він відповідав не по суті, а взагалі, і схилявся до того, що не може все знати, і давайте напишіть звернення. На жаль, антикорупційні органи більше не борються з корупцією, а займаються самопіаром", - заявив І.Артюшенко після засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, коментуючи звіт А.Ситника, повідомляє прес-служба БПП у середу.

За словами депутата, під час засідання комітету не всі змогли задати питання директору НАБУ.

"Тільки нардепи могли поставити запитання - були представники громадянського суспільства, журналісти, аудитори НАБУ, яким не дали можливості виступити", - сказав І.Артюшенко.

Він також зазначив, що зі звіту НАБУ стало відомо, що за останні три роки існування органу було повернуто державі 360 млн грн. хоча на цей антикорупційний орган було витрачено 2 млрд грн.

"Це вкрай негативна тенденція, у нас є з чим порівнювати, зокрема з Генпрокуратурою. Судова система однакова для Генпрокуратури і для НАБУ, але чому прокуратура домоглася повернення 50 млрд грн, а НАБУ скаржиться, що у них з судами проблеми", - підкреслив І.Артюшенко.

Крім того, за його словами, НАБУ розповідало про 36 "позитивних" справ, але 15 з них - це справи, які розслідувалися СБУ, і 3 - справи Національної поліції. "Приходимо до висновку, що 50% справ, які в заслугу бере НАБУ, насправді розслідувалися іншими органами", - заявив І.Артюшенко.

На питання журналістів, чи будуть депутати вимагатимуть звільнення А.Ситника, депутат відповів: "Спочатку аудитори мають провести аудит і за результатами можна приймати кадрові рішення. На сьогодні все, що відбувається в антикорупційних органах, це медійна війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА