08:10 04.10.2018

Прокурори вручили підозру та здійснюють обшуки у голови Держрезерву Мосійчука

2 хв читати
Прокурори вручили підозру та здійснюють обшуки у голови Держрезерву Мосійчука

Прокуратура Києва вранці в четвер здійснює обшук у голови Державного агентства резерву України (Держрезерв) Вадима Мосійчука, повідомив сам керівник агентства на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пізніше додавши, що йому також вручають підозру про скоєння злочину.

"Прокуратура Києва вдирається в двері. Прошу пресу та генпрокурора втрутитись. Так ранок розпочався" - написав голова відомства.

Через деякий час він додав, що співробітники прокуратури вручають йому підозру в скоєнні злочину та закликав утрутитися до ситуації прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, генпрокурора Юрія Луценка, директора НАБУ Артема Ситника та громадськість.

"Вручають підозру. Адвоката і сусідів не допускають. Прошу прем'єр-міністра, генпрокурора, керівника НАБУ та громадськість утрутитися до цього правового свавілля", - написав В.Мосійчук.

Як повідомлялося раніше, комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження стосовно голови Держрезерву В.Мосійчука.

Безпосередньою причиною для подання на відкриття такого провадження став візит В.Мосійчука до Литви 23-25 травня, де той проводив консультації та переговори з питань створення Держрезерву нафти в Україні.

У поданні зазначалося, що Держрезерв 23 травня просив першого віце-прем'єра Степана Кубіва надати В.Мосійчуку відпустку на ці дні, однак з огляду на порушення термінів заяву не було погоджено. Потім, 30 травня, Держрезерв намагався отримати у першого віце-прем'єра дозвіл на це відрядження, проте безрезультатно.

У документах зазначено, що з початку 2017 року В.Мосійчук дев'ять разів перебував у відрядженнях, зокрема чотири рази - за кордоном (в Австрії, Словаччині, Сербії та Китаї), і кожного разу - без дозволу першого віце-прем'єра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА