08:20 04.10.2018

Громадянин РФ, який по-шахрайськи заволодів 50 тис.грн броварчанки, піде під суд

2 хв читати

Броварська місцева прокуратура (Київська обл.) направила в суд на розгляд справу стосовно громадянина Російської Федерації за фактом шахрайського заволодіння ним коштами жінки в сумі 50 тис грн., під приводом отримання знижки для покупок і виграшу побутової техніки.

"Встановлено, що 43-річний чоловік, за попередньою змовою з жінкою, в березні 2016р повідомили потерпілій неправдиву інформацію про проведення акції, яка полягала в отриманні знижки для здійснення покупок в супермаркеті і виграшу побутової техніки з можливістю отримання її вартості в разі підтвердження платоспроможності. Надалі, потерпіла, перебуваючи за місцем свого проживання в м.Бровари, показала наявні у неї грошові кошти зловмисникам, які скориставшись неуважністю жінки, заволоділи грошовими засобами в сумі 20 тис грн і $ 1,2тис., чим завдали їй матеріальної шкоди на загальну суму понад 50 тис. грн.", - повідомляють в прес-службі прокуратури Київської області в середу.

Згодом вони були затримані правоохоронцями в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

"Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном від 1 до 2 років, або обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі терміном до 3 років", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що відносно 51-річної спільниці росіянина матеріали були виділені в окреме кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому також направлено до суду.

"За результатами розгляду вказаної кримінальної виробництва в січні поточного року судом винесено обвинувальний вирок, яким жінку засудили до покарання у вигляді штрафу", - додали в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА