14:22 04.10.2018

За фактом нападу на депутата Київради Гусовського порушено дві справи, в "Нацкорпусі" спростували причетність їхніх активістів до інциденту

2 хв читати
За фактом нападу на депутата Київради Гусовського порушено дві справи, в "Нацкорпусі" спростували причетність їхніх активістів до інциденту

Поліція м. Києва розпочала два кримінальні провадження за фактом нападу та обливання зеленкою депутата Київської міської ради Сергія Гусовського в приміщенні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції м. Києва, в КМДА невідомі облили депутата зеленкою, а під час конфлікту учасники події чинили опір працівникам поліції, які намагалися припинити їхні протиправні дії.

За фактом зазначених подій слідчі Шевченківського управління столичної поліції розпочали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Усіх доставлених в управління поліції осіб затримано. Нині вони надають працівникам поліції пояснення подій за участю депутата", - йдеться в повідомленні.

Поліція працює над збиранням доказової бази для оголошення підозри затриманим.

"Нині депутат Київради перебуває в медичному закладі. Після інформації лікарів про ступінь отриманих тілесних ушкоджень постраждалого можлива додаткова правова кваліфікація вчиненого правопорушення", - повідомили пізніше в столичній поліції.

Водночас у партії "Національний корпус" спростували участь їхніх активістів у нападі на С.Гусовського в будівлі КМДА, хоч вони і були на місці подій.

"Сьогодні вранці в холі КМДА невідомі люди облили зеленкою та закидали яйцями депутата Київради Сергія Гусовського. Інцидент відбувся у присутності активістів "Нацкорпусу", які прийшли до Київради, щоб поставити депутату питання про його корупційну діяльність", - йдеться в повідомленні прес-служби партії, поширеному в четвер.

У "Нацкорпусі" наголосили, що вони не брали на себе відповідальність за напад на депутата, хоча і були першими, "хто оприлюднив фото та відео з місця події".

"Тому ми хочемо ще раз наголосити, що наші активісти участі в цьому не брали, вважаємо, що діяти потрібно іншими методами", - зазначили в "Нацкорпусі".

Раніше цього дня невідомі облили зеленкою депутата Київської міської ради С.Гусовського у будівлі КМДА. "Депутат Гусовський прийшов до влади в 2014 році. Замість реальної роботи депутата він щороку збагачувався... Приводом стала підтримка корупціонерами незаконної передачі 1,4 га землі іншому депутату Марченку", - йдеться в повідомленні спільноти "Національний корпус Київ" на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

У свою чергу правоохоронці повідомили, що в результаті зазначеного інциденту в управління поліції доставили 19 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА