19:29 04.10.2018

Берлін позитивно розцінив кроки Києва щодо пролонгації закону про місцеве самоврядування на Донбасі

1 хв читати
Берлін позитивно розцінив кроки Києва щодо пролонгації закону про місцеве самоврядування на Донбасі

Берлін вважає продовження Україною закону про самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей свідченням прихильності Мінським угодам, заявили в четвер у зовнішньополітичному відомстві ФРН.

"Уряд схвалює сьогоднішнє продовження дії закону про особливий статус для районів Донецької та Луганської областей українським парламентом. Дію закону про особливий статус продовжено до 31 грудня 2019 року", - заявила в четвер представник МЗС, її коментар поширила прес-служба міністерства.

За словами представника МЗС ФРН, таке рішення свідчить про те, що "Україна твердо прихильна зобов'язанням за Мінськими угодами".

Представник МЗС закликала всі сторони конфлікту дотримуватися Мінських угод, поважати режим припинення вогню і суверенітет країни.

"Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів у рамках українського законодавства. Будь-яка інша форма "виборів", як оголосили сепаратисти, суперечить букві та духу угод і вважатиметься недійсною. Тому ми закликаємо всі сторони використати свій вплив для того, щоб заплановані на 11 листопада "вибори" не відбулися", - сказала представник МЗС ФРН.

Раніше в четвер Верховна Рада підтримала президентську законодавчу ініціативу, згідно з якою особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей буде продовжено до 31 грудня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА