19:36 04.10.2018

В Україні працюватимуть 15 вертолітних баз і центр обслуговування Airbus Helicopters

2 хв читати
В Україні працюватимуть 15 вертолітних баз і центр обслуговування Airbus Helicopters

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у рамках робочого візиту до Франції відвідали завод Airbus Helicopters у місті Мариньяні, де ознайомилися з процесом складання вертольотів H125 і Н225, які буде поставлено в Україну.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, українська делегація мала можливість спостерігати за всіма етапами складання вертольотів, починаючи з роботи над електрикою і гідравлікою машини й закінчуючи тестовим польотом.

У МВС пояснили, що на заводі Airbus Helicopters буде виконано замовлення України на виробництво й постачання 55 вертольотів різних класів для ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції України.

А.Аваков зазначив, що технічне обслуговування цих вертольотів здійснюватиметься в Україні.

Старший віце-президент Airbus Helicopters Олів'є Мішалон запевнив, що компанія докладе всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб українських замовників.

У рамках візиту до Франції А.Аваков, М.Чечоткін і заступник глави МВС Сергій Гончаров також відвідали Центр підготовки пілотів Airbus, де поспілкувалися з українськими фахівцями.

"Наразі в цьому центрі проходять навчання вісім пілотів - представники системи МВС. Це військовослужбовці НГУ і пілоти ДСНС. Вони вивчають теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та пройдуть курс практичних польотів. Ці пілоти стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС, який буде в Україні", - зазначив А.Аваков.

Глава МВС також поінформував, що в Україні працюватимуть 15 вертолітних баз.

"Попередньо ми плануємо, що в усій країні почнуть працювати 15 баз, де розміщуватимуться наші вертолітні групи. Ключова розташовуватиметься в Ніжині, а також уздовж кордонів України. Але вся система працюватиме як єдиний механізм", - зазначив він.

Як повідомлялося, до кінця поточного року Україна отримає перші чотири вертольоти від французької компанії Airbus Helicopters: три для підрозділів ДСНС, іще один - для Нацгвардії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА