20:57 04.10.2018

Пенс розповів про спроби Китаю підірвати підтримку Трампа в США

2 хв читати
Пенс розповів про спроби Китаю підірвати підтримку Трампа в США

Віце-президент США Майк Пенс обвинуватив Пекін у організації кампанії тиску на Вашингтон і спробі підірвати репутацію президента США Дональда Трампа перед майбутніми проміжними виборами в конгрес. Про це, як повідомляє Reuters, Пенс заявив під час виступу в Інституті Хадсона.

За твердженням Пенса, Китай проводить кампанію проти Республіканської партії з метою вплинути на вибори 6 листопада у відповідь на торгову політику Трампа. "Китай втручається в американську демократію, - заявив Пенс. - Масштабна і скоординована кампанія з підриву підтримки президента, нашого порядку і найзаповітніших ідеалів".

За його словами, Пекін активізував "приховані політичні сили і пропагандистські видання, для того щоб змінити сприйняття китайської політики у американців". Він також обвинуватив Китай в тому, що він спеціально вводив заходи у відповідь на торгові мита таким чином, щоб вони позначилися на штатах, де підтримують Трампа.

"Як сказав мені високопоставлений співробітник розвідувального співтовариства, те, що роблять росіяни, меркне у порівнянні з тим, що творить Китай в усій країні", - сказав віце-президент США.

У четвер, 4 жовтня, Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що в деяких материнських платах, які проводилися в Китаї і призначалися для великих американських компаній, були знайдені мікрочіпи, що використовувалися для шпигунства. Такі чіпи знаходили, зокрема, в компаніях Apple і Amazon.

Першим про плани Китаю втрутитися в американські вибори в листопаді заявив Дональд Трамп на засіданні Ради Безпеки ООН у вересні цього року. "Вони не хочуть, щоб я або ми перемогли, тому що я перший президент, який кинув виклик Китаю в торгівлі", - говорив Трамп.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА