08:09 05.10.2018

Харківський суддя заявив про напад невідомих на свій будинок

2 хв читати
Харківський суддя заявив про напад невідомих на свій будинок

У четвер вранці невідомі напали на будинок, в якому живе суддя апеляційного суду Харківської області Володимир Плетньов з сім'єю.

Про це повідомив сам суддя в заяві на ім'я голови Вищої ради правосуддя (ВРП) Ігоря Бенедисюка.

"Коли я поїхав на роботу, близько 8:40, до мого дому прибули понад 15 невідомих осіб, які почали кричати під двором, погрожувати розправою, налякали мою тещу і молодшу дочку 6-річного віку, які в цей час перебували вдома. При цьому зазначеним особам відомо, що це будинок судді і що я в зазначений час вже на роботі, а тому не можу протидіяти їм. Я негайно повідомив про ці дії в поліції за телефоном 102. Прошу вжити відповідних заходів", - йдеться в документі, опублікованому на офіційному сайті ВРП у четвер.

Суддя також повідомив, що за кілька годин до нападу, паркан його будинку обклеїли листівками.

"О 5:30 паркан мого дачного будинку ... в якому я живу з сім'єю невідомі обклеїли листівками образливого і принижуючого мене як суддю змісту. На листівках був той же логотип, що і на повідомленнях, отриманих (раніше - ІФ) телефоном, а також фото мене і ще двох осіб, один з яких - народний депутат, якого я знаю тільки "візуально", а інший - невідомий мені чоловік", - написав В.Плетньов.

Раніше В.Плетньов повідомляв у ВРП про повідомлення, отримані ним від невідомого з ніком "Тризуб" через Telegram. За словами судді, в повідомленнях містилися погрози на адресу його самого, сім'ї, а також образи на адресу інших суддів.

В.Плетньов неодноразово розглядав резонансні справи. У квітні 2017 року Колегія під його головуванням скасувала вирок, винесений судом першої інстанції Артему Дериглазову, визнаному винним у вбивстві сержанта міліції і замаху на життя ще двох міліціонерів влітку 2010 року, і засудила його до довічного ув'язнення.

Він був в колегії, яка в липні 2018 року розглядала апеляцію на вирок антимайданівцю Гнату Кромському, відомому на прізвисько "Топаз". Колегія залишила в силі вирок суду першої інстанції (8 років позбавлення волі з конфіскацією майна) і частково задовольнила скаргу захисту в частині цивільного позову.

В.Плетньов також був в колегії, яка в кінці серпня 2018 року пом'якшила вирок Тиграну Енгібаряну, який збив на смерть 17-річного пішохода, і замінила реальний термін умовним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА