09:38 05.10.2018

Парубій через екзархів запросив Вселенського патріарха Варфоломія до України

1 хв читати
Парубій через екзархів запросив Вселенського патріарха Варфоломія до України

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запросив Вселенського патріарха Варфоломія до України.

"Запрошую Вселенського патріарха до України", - сказав А.Парубій на зустрічі з екзархами Вселенського патріархату в Україні - архієпископом Памфілійським Даниїлом зі США та єпископом Едмонтонським Іларіоном із Канади в п'ятницю в Києві.

Спікер парламенту попросив екзархів передати це запрошення Вселенському патріарху.

За словами Парубія, візит Вселенського патріарха до України "буде великим знаком, буде великим символом для України та Верховної Ради".

Він також висловив сподівання, що рішення про надання автокефалії Українській православній церкві буде ухвалено.

У свою чергу екзархи зазначили, що залишилося зробити останні кроки в питанні надання Томосу, і висловилися за подальшу співпрацю з українським парламентом.

"Я думаю, що його Святість... відвідає Україну, і він також буде присутнім у Верховній Раді, яка ухвалила це історичне рішення" (звернення до патріарха про надання автокефалії Українській православній церкві - ІФ), - сказав єпископ Едмонтонський Іларіон.

На початку вересня Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Памфілійського Даниїла зі США та єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні. Незабаром після ухвалення цього рішення екзархи прибули до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА