11:25 05.10.2018

Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів - Федотов

2 хв читати

Глава Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

"Керівництво ФСВП мене сьогодні вранці поінформувало про те, що Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування. Він цю заяву написав у присутності своїх адвокатів", - сказав М.Федотов "Інтерфаксу".

"Я не можу цього не схвалювати, вважаю, що це дуже правильне, дуже розумне рішення. Боротьба за свої права - це справа свята, але зовсім необов'язково для цього ставити під загрозу своє життя і здоров'я", - зазначив глава РПЛ.

Він наголосив, що є інші способи боротьби за свої права, насамперед правові.

"Я впевнений, що зараз ті лікарі, які підтримували здоров'я Олега Сенцова під час цього тривалого, багатомісячного голодування, допоможуть йому в процесі виходу з нього, це дуже непростий період, дуже важкий, і я бажаю, щоб він пройшов максимально безболісно", - сказав М.Федотов.

Про те, що О.Сенцов припинив голодування, якого дотримувався з середини травня, повідомив раніше у п'ятницю заступник директора ФСВП Валерій Максименко.

"Так, він припинив голодування. Найкращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування", - сказав В.Максименко "Інтерфаксу", відповідаючи на відповідне запитання.

Раніше про припинення О.Сенцовим голодування повідомили деякі ЗМІ.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його обвинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. О.Сенцов усі обвинувачення заперечує.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ.

Увесь цей час життя О.Сенцова підтримували тюремні медики за допомогою поживних сумішей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА