13:21 05.10.2018

Суд дав дозвіл на заочне засудження екс-глави Міндоходів Клименка

2 хв читати
Суд дав дозвіл на заочне засудження екс-глави Міндоходів Клименка

Суд ухвалив рішення про процедуру заочного розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів України часів президентства Віктора Януковича Олександра Клименка в кримінальному провадженні так званих податкових майданчиків, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Сьогодні суд із дотриманням усіх норм КПК України оголосив рішення про надання згоди на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно підозрюваного Клименка", - написав А.Матіос на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він нагадав, що військова прокуратура ще в березні завершила розслідування цієї справи, у ній фігурують 52 податківці. З клопотанням про процедуру заочного розслідування щодо О.Клименка, за словами А.Матіоса, прокурор звернувся до суду на початку липня 2018 року.

"Суд 13 засідань поспіль протягом трьох місяців слухав аргументи прокурорів військової прокуратури і сторони захисту. Підозрюваного Клименка в процесі представляли аж п'ятеро адвокатів. Суд залучив чотирьох адвокатів для надання безоплатної правової допомоги через те, що захисники Клименка систематично не з'являлися на судові засідання, самовільно залишали засідання під час розгляду клопотання... З метою затягування та зриву судового процесу адвокати Клименка самоусунулися від захисту підозрюваного і не довели свою правову позицію по суті клопотання", - написав головний військовий прокурор.

Водночас, наголосив він, суд ухвалив рішення про здійснення заочного розслідування щодо О.Клименка. "Далі до суду піде обвинувальний акт", - додав А.Матіос.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року під час спецоперації було затримано колишніх керівників та їхніх заступників низки обласних управлінь колишнього Міністерства доходів і зборів, підозрюваних в організації функціонування т. зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України О.Клименком.

За даними слідства, внаслідок функціонування цих "податкових майданчиків" державі було завдано збитків на понад 104 млрд грн.

20 березня 2018 року А.Матіос повідомив про завершення розслідування в цьому провадженні. За його даними, в кримінальному провадженні - сотні томів.

У серпні Головна військова прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо 30 підозрюваних - фігурантів у схемі екс-міністра доходів і зборів О.Клименка, обвинувальні вироки винесено стосовно двох екс-чиновників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА