13:56 05.10.2018

Франція попрощалася з Азнавуром як із національним героєм

2 хв читати
Франція попрощалася з Азнавуром як із національним героєм

Національна церемонія прощання з французьким співаком, автором пісень і актором Шарлем Азнавуром відбулась у п'ятницю в почесному дворі паризького Будинку інвалідів, де за традицією Франція проводжає в останню путь великих людей нації.

У церемонії брали участь президент країни Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Едуар Філіпп, президент Вірменії Армен Саркісян і прем'єр-міністр Нікол Пашинян, колишні керівники Франції, політики, дипломати, діячі культури та мистецтва, знаменитості зі світу музики.

Військовослужбовці внесли до двору під вірменську мелодію труну з тілом померлого у віці 94 років шансоньє вірменського походження, накриту державним прапором Франції.

Першим виступив прем'єр-міністр Вірменії Н.Пашинян. За його словами, "Азнавур - це людина, яка підняла ім'я Вірменії на вершину світу".

"Азнавур, поза всяким сумнівом, був відданий Франції. Це великий громадянин Франції. Він був безприкладним послом французької мови. Але він був також гарячим захисником Вірменії, справжнім надзвичайним послом нашої країни. Турботи Вірменії були його турботами. І наш народ міг бачити й відчути його любов під час землетрусу у Вірменії тридцять років тому", - сказав вірменський прем'єр-міністр.

Оркестр національної гвардії виконав одну з пісень Ш.Азнавура в перекладі вірменською мовою.

Потім данину пам'яті великому артисту віддав Е.Макрон.

"Протягом років його присутність, цей голос, ця інтонація, впізнавана з-поміж інших, утвердилися в нашому житті, й ми непомітно об'єдналися, незважаючи на різницю наших становищ і нашого віку. Шарль Азнавур став одним із символів Франції", - сказав президент.

Він зазначив, що в піснях Ш.Азнавура особливо важливі слова. "Це слова, що зачіпають наше серце. Назви та приспіви пісень стали частиною спільної культурної спадщини", - наголосив Е.Макрон.

Проголосивши свою жалобну промову, президент Франції підійшов для прощання до труни, і після хвилини мовчання пролунали звуки "Марсельєзи".

Як повідомлялося, співака поховають у суботу в присутності вузького кола близьких йому людей у Монфор-л'Аморі в департаменті Івелін, де покоїться частина його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА