16:02 05.10.2018

Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодовку, вимагає допуску до нього

1 хв читати
Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодовку, вимагає допуску до нього

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов припинив голодовку.

"Олег Сенцов припинив голодовку. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Омбудсмен зазначила, що вихід із голодовки - це процес складніший, ніж сама голодовка.

"Я вимагаю, щоб йому надали найкращих незалежних медичних спеціалістів, які проведуть його повне медичне обстеження", - заявила вона.

Крім того, Л.Денісова зажадала висновку про стан здоров'я О.Сенцова. Вона також переконана, що схему виходу з голодовки мають розробити фахівці-дієтологи з України або Європи.

"Я вимагаю від РФ прискорити процес мого допуску до Олега Сенцова. Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі", - підсумувала вона.

Раніше в п'ятницю заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив, що О.Сенцов припинив голодовку, яку тримав із середини травня.

У прес-бюро ФСВП уточнили, що О.Сенцов письмово погодився на вживання їжі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА