18:45 05.10.2018

Групу харківських поліцейських підозрюють у знущаннях із затриманих та одержанні хабарів

2 хв читати
Групу харківських поліцейських підозрюють у знущаннях із затриманих та одержанні хабарів

Прокуратура Харківської області оголосила про підозру чотирьом співробітникам сектору патрульної поліції, яких було викрито в неправомірному побитті затриманих і вимаганні неправомірної вигоди.

"Поліцейським інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 ч. 3 ст. 368 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області в п'ятницю.

За даними досудового слідства, в липні цього року на станції харківського метро "Південний вокзал" поліцейські побачили чоловіка, який, похитуючись, виходив із підземки, підійшли до нього і почали пред'являти претензії, що він нетверезий. Чоловік намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива, але патрульні силою затягли його до поліцейської кімнати. Один із підозрюваних поліцейських збив потерпілого з ніг спеціальним прийомом, від чого той знепритомнів. Коли чоловік прийшов до тями, інший патрульний завдав йому декілька ударів у голову.

Іншому доставленому до поліцейської кімнати підозрювані розбили об голову стілець, били ногами та руками по тулубу та голові.

Слідство також задокументувало два епізоди отримання неправомірної вигоди. У першому випадку йшлося про 1 тис. грн, у другому - 1 тис. грн і 3 тис. рублів. В обох випадках поліцейські погрожували в разі неотримання грошей притягнути потерпілих до адмінвідповідальності і добитися позбавлення їх соцвиплат.

Правоохоронців затримали під час одержання хабара в рамках спецоперації, проведеної прокуратурою спільно з управлінням внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Нині трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Стосовно четвертого питання вирішується.

Слідчі прокуратури області перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА