07:21 06.10.2018

Прокуратура виявила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовими особами Міносвіти

2 хв читати
Прокуратура виявила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовими особами Міносвіти

Прокуратура Києва виявила мільйонні зловживання при закупівлі шкільного обладнання посадовими особами Міністерства освіти і науки України, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Встановлено, що посадові особи структурних підрозділів міністерства освіти і науки України, діючи в інтересах приватної фірми і з метою одержання неправомірної вигоди, навмисне внесли в типовий перелік засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах технічні характеристики, яким відповідає продукція тільки однієї торгової марки", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що зазначені дії створили штучні перешкоди для участі в проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників, а також забезпечили перемогу в конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.

"За даними слідства, внаслідок непрозорого проведення закупівель, державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн", - заявили в прокуратурі.

Також досудове розслідування встановило, що посадові особи фірми-постачальника при реалізації обладнання за бюджетні кошти вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 млн.грн.

За результатами слідства начальнику відділу державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти" оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України, а завідувачу відділу Національного центру "Мала академія наук України" в скоєнні кримінального злочину передбаченого ч.5 ст. 27 ч. 2 ст.364 КК України", - відзначили в прокуратурі.

Зараз триває досудове розслідування. Встановлюється причетність у вчиненні кримінального правопорушення інших посадових осіб міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА