08:46 06.10.2018

Кількість жертв землетрусу в Індонезії зросла до 1,6 тис. осіб

1 хв читати
Кількість жертв землетрусу в Індонезії зросла до 1,6 тис. осіб

Кількість жертв землетрусу на індонезійському острові Сулавесі досягла 1,6 тис. осіб. Про це заявив міністр-координатор з питань політики, юстиції та безпеки країни Віранто, пише місцевий порту Detiknews. Раніше повідомлялося про 1,2 тис. загиблих.

За його словами, 563 людей вважаються зниклими безвісти. Міністр зазначив, що усіх знайдених загиблих поховали. Він також закликав не зберігати тіла жертв і негайно ховати їх. Також Віранто додав, що були організовані спільні могили, але на прохання сімей багато загиблих там не було поховано.

Міністр повідомив, що пошукова операція все ще триває. Однак, було встановлено граничний термін її проведення. Після його закінчення, деякі райони будуть визнані місцем масового поховання, пояснив він.

Землетрус на острові Сулавесі стався після удару цунамі 28 жовтня. Його магнітуда склала 7,5. Після підземних поштовхів було 170 афтершоків. Унаслідок удару стихії були зруйновані тисячі будинків, лікарень, готелів, торгових центрів та інших будівель. 

Президент України Петро Порошенко 4 жовтня звернувся до уряду щодо негайної організації надання гуманітарної допомоги Індонезії, яка постраждала від стихії.

"Українська допомога продуктами харчування, ліками може врятувати життя. Це позиція справжнього друга і партнера. І ми завжди реагуємо на подібні заходи", - цитує П.Порошенка прес-служба главу Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА