11:38 06.10.2018

Вишинський не скаржиться на погіршення самопочуття, а інформації про стан здоров'я Балуха РФ не надала – Денісова

2 хв читати
Вишинський не скаржиться на погіршення самопочуття, а інформації про стан здоров'я Балуха РФ не надала – Денісова

Російська Федерація досі не надала інформації про стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха, якого утримують у СІЗО окупованого Росією Криму, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Занепокоєна, що досі немає новин від РФ Про Володимира Балуха і стан його здоров'я. Місяцями вимагаю надати мені можливість відвідування політв'язня та інформацію про стан його здоров'я. А з РФ приходять відповіді, які не містять ніякої конкретики", – написала Л.Денісова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

Вона зазначила, що уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася до директора Федеральної служби виконання покарань РФ з клопотанням про допуск українського омбудсмена до В.Балуха у СІЗО м. Севастополь (Крим), але результатів розгляду цього клопотання поки що немає.

"Водночас уповноважений у РФ зможе відвідати Кирила Вишинського (керівника "РИА Новости Украина" – ІФ), про якого, до речі, нібито непокоїться, адже просить мене відвідати ув'язненого, якого в Україні підозрюють у державній зраді і утримують у Херсонському СІЗО", – зазначила Л.Денісова.

За словами українського омбудсмена, К.Вишинський не скаржиться на погіршення самопочуття. "До нього я вже приїжджала двічі. З ним постійно спілкуються мої представники, передають необхідні якісні медикаменти. За 4,5 місяці лікарі 9 разів оглядали Кирила Вишинського. Це підтверджує медична довідка, яку я маю в руках", – повідомила Л.Денісова.

Водночас вона зазначила, що до українського політв'язня В.Балуха російський омбудсмен не їздила жодного разу. "Та й довідку про стан здоров'я уповноважена в РФ жодного разу не надала. З нетерпінням чекаю на реальні кроки від РФ", – додала Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА