12:41 06.10.2018

Cуд залишив у силі рішення про поновлення на посаді начальника зберігання арсеналу в Балаклії

2 хв читати
Cуд залишив у силі рішення про поновлення на посаді начальника зберігання арсеналу в Балаклії

Харківський апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про поновлення на посаді начальника зберігання 65-го арсеналу (в/ч А 1352) Сергія Кравченка, звільненого після вибухів на території арсеналу.

"Апеляційні скарги Генерального штабу Збройних сил України та Міністерства оборони України залишити без задоволення. Рішення Харківського окружного адміністративного суду... залишити без змін", – йдеться в рішенні колегії під головуванням Володимира Старостіна, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Постанова набирає чинності з моменту ухвалення (24 вересня) і може бути оскаржена протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Як повідомлялося, в ніч на 23 березня 2017 року почалися вибухи на території 65 арсеналу, неподалік Балаклії. Тоді внаслідок детонації боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Внаслідок вибухів у Балаклії було зруйновано та пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої та промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. У приватному секторі було пошкоджено 228 будинків, 2 – зруйновано. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери.

За фактом пожежі було розпочато кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) і ч. 1 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України, яке розслідує управління СБУ в Харківській області. Крім того, було відкрито провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану), яке розслідує поліція.

22 травня 2017 року наказом міністерства оборони начальник зберігання в/ч А 1352 був звільнений з військової служби за службову невідповідність.

20 червня 2017 року наказом начальника Генштабу він був звільнений в запас.

1 березня 2018 року Харківський адміністративний суд задовольнив позов Сергія Кравченка, скасував накази про звільнення і поновив позивача на посаді.

Крім того, суд вирішив стягнути з міністерства оборони України на користь позивача невиплачену середню заробітну плату (грошове забезпечення з грошовими преміями і надбавками) за весь час вимушеного прогулу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА