16:23 06.10.2018

Кількість госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросла до 26

2 хв читати
Кількість госпіталізованих дітей у Хмельницькій області зросла до 26

Кількість госпіталізованих дітей через спалах кишкових інфекцій в дитячому садку № 6 "Веселка" м. Нетішин Хмельницької області збільшилася до 26, Загалом постраждала 31 людина.

Як повідомляється на сайті держустанови "Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", станом на 11:00 суботи, 6 жовтня, в інфекційне відділення Спеціалізованої медико-санітарної частини м. Нетішин госпіталізовано 31 людину.

"Зокрема, 26 дітей віком 3-6 років та 4 працівники закладу (три вихователі і один помічник вихователя), а також 19-річний молодий чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі діти є вихованцями ясла-садка комбінованого типу № 6 "Веселка" м. Нетішин Хмельницької області (групи: № 3,7,8,9,10,12).

"Основні клінічні прояви: підвищення температури до 38-40С, нудота, блювання, пронос, загальна слабкість, болі в животі (наявність симптомів гострої кишкової інфекції)", - повідомили в Хмельницькому лабораторному центрі.

Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів і шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівці центру проводять епідеміологічне розслідування і комплекс протиепідемічних заходів. У приміщеннях дошкільного закладу проведена дезінфекція.

"З метою виявлення носіїв проведено обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та 1 працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілокока і патогенних кишкових інфекцій", - йдеться в повідомленні.

Результати бактеріологічних досліджень будуть отримані 8-9 жовтня поточного року.

Як повідомлялося, напередодні до медико-санітарної частини м. Нетішина Хмельницької області було госпіталізовано 21 особу з саду № 6 "Веселка" (20 дітей та одного вихователя). Наголошується, що 4 жовтня госпіталізували чотирьох хворих (трьох дітей і одного вихователя), інших – 5 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА