07:22 08.10.2018

Порошенко вчителям на церемонії Global Teacher Prize Ukraine: Ви робите велику справу - виховуєте майбутнє України

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь в церемонії вручення премії Global Teacher Prize Ukraine-2018, під час якої зазначив європейського рівня ставлення до дітей з особливими потребами.

"Подивіться, наскільки престижною стала професія вчителя зараз ... Вони дуже впевнено почуваються на червоній доріжці, в якості номінантів. Вони з упевненістю дивляться в майбутнє, тому що їм довірено найбільше і найважливіше - виховання майбутнього України", - цитує слова глави держави його прес-служба в оприлюдненому повідомленні в неділю ввечері.

П.Порошенко зазначив, що виховання і формування майбутньої особистості залежить від двох чинників - батьків і вчителів. Президент сказав, що пам'ятає своїх вчителів, а також додав, що тільки позавчора мав задоволення відвідати свою школу в Болграді. Він зазначив, що в цьому закладі також навчалося кілька прем'єр-міністрів Болгарії, перший ректор університету в Софії, засновник Національної опери, кілька міністрів тощо.

"Все це було б неможливим, якби не його величність - Учитель. Учитель, який формує особистість, який вчить не боятися. Мені дуже сподобалися ваші слова - "не боятися вчитися". І не переставати вчитися все своє життя", - сказав П.Порошенко.

Глава держави зазначив, що однією з найважливіших реформ в Україні є освітня.

"І ця реформа вже починає приносити свої плоди. Хто має будь-які сумніви з цього приводу - прийдіть і подивіться на сучасних першокласників. За програмою "Нова українська школа". Подивіться, як вони біжать до школи, тому що їм там подобається. Подивіться , як їх зустрічають вчителі. І це вже величезні зміни, які відбуваються, тому що вони вже виховуються по-іншому", - підкреслив президент.

Президент також зазначив серед номінантів вчителів, які спеціалізуються на інклюзивну освіту. Він підкреслив, що його дружина М.Порошенко багато уваги приділяє дітям з особливими потребами, в тому числі їхній освіті.

"Це правильно. Це нормально. Тому, насправді, це не просто інше ставлення до дітей з особливими потребами, а те, що Україна виходить на абсолютно новий європейський рівень ставлення до таких дітей і людей", - зазначив П.Порошенко.

"Дітей ви виховуєте патріотами. Дітей ви виховуєте в любові до України. Дітей ви виховуєте майбутніми інтелектуалами. І низький уклін вам за це", - звернувся президент до вчителів. Він також подякував педагогам за навчання англійській мові співробітників поліції, вчителям, які виховують переможців олімпіад.

"Ви робите велику справу. Дякую, його величність Учитель", - сказав глава держави.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА