08:38 08.10.2018

Кім Чен Ин на зустрічі з Помпео запросив інспекторів перевірити факт ліквідації ядерного полігона в КНДР

2 хв читати
Кім Чен Ин на зустрічі з Помпео запросив інспекторів перевірити факт ліквідації ядерного полігона в КНДР

Лідер КНДР Кім Чен Ин під час переговорів з держсекретарем США Майком Помпео заявив, що запрошує іноземних інспекторів упевнитися, що північнокорейська сторона дійсно ліквідувала ядерний полігон Пунгері, повідомляє в неділю держдеп.

"Кім Чен Ин запросив інспекторів відвідати Пунгері і підтвердити, що полігон безповоротно знищено", - зазначила в заяві представник держдепартаменту США Гізер Нойерт. Вона не уточнює, чи йдеться про міжнародну групі фахівців або ж про експертів з США.

Вона також повідомила, що на зустрічі обговорювалося і питання організації нової зустрічі Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом. Учасники переговорів, як підкреслила Г.Нойерт "уточнили, які можуть бути варіанти місця і часу наступного саміту".

"Президент Трамп розраховує зміцнити сформовані з Кім Чен Ином довірчі відносини і очікує швидкої зустрічі з ним", - йдеться в заяві.

Держдеп також пояснює, що М.Помпео в КНДР обговорив і те, як виконати завдання, визначені лідерами США та Північної Кореї на їх першому саміті.

Президент США Дональд Трамп у неділю привітав підсумки зустрічі держсекретаря США Майка Помпео з Кім Чен Ином і заявив, що сподівається незабаром на зустріч з лідером КНДР.

"У держсекретаря Помпео була хороша зустріч з головою Кімом в Пхеньяні. Досягнуто прогресу за домовленостями сінгапурського саміту! Я сподіваюся, що побачу голову Кіма знову в недалекому майбутньому", - написав Д.Трамп.

Раніше в неділю М.Помпео відвідав Пхеньян, там він зустрівся з лідером КНДР. Після зустрічі з Кім Чен Ином держсекретар США попрямував в Сеул, де розповів президенту Південної Кореї Мун Чже Іну щодо її підсумків.

Прес-служба південнокорейського президента потім повідомила, що М.Помпео і Кім Чен Ин домовилися провести другий саміт КНДР-США найближчим часом. Також сторони домовилися, що сформують переговорну групу на робочому рівні, щоб обговорювати процес денуклеаризації і графік зустрічі лідерів КНДР і США.

Перший саміт КНДР-США відбувся 12 червня в Сінгапурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА