10:00 08.10.2018

В Україні стартують багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо 2018"

3 хв читати
В Україні стартують багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо 2018"

У 12-денних багатонаціональних спільних авіаційних навчаннях "Чисте небо 2018" (Clear sky 2018), що розпочинаються в Україні, окрім українських військових льотчиків, беруть участь вісім країн-членів НАТО - Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США.

"F-15C Eagles та C-130J Super Hercules з Каліфорнії (California Air National Guard) - партнера України у рамках US European Command's State Partnership Program - вже прибули на місце", - нагадали в посольстві України в США на своїй сторінці в соцмережі Facebook у ніч на понеділок.

В оприлюдненій посольством інформації зазначено, що ці навчання спрямовані на підвищення регіональних спроможностей щодо захисту суверенітету повітряного простору та зміцнення миру і безпеки шляхом удосконалення співробітництва, взаємодії та сумісності між партнерами по Альянсу та іншими союзниками в регіоні.

Як повідомлялося, в червні поточного року в Міноборони України зазначали, що міжнародні авіаційні навчання "Чисте небо 2018" стануть наймасштабнішими за роки незалежності України. "Понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів, сотні військовослужбовців з України і майже з 10 країн НАТО будуть задіяні в наймасштабніших за роки незалежності України міжнародних навчаннях авіаційних підрозділів, які розпочнуться в середині жовтня 2018 року", - йшлося в повідомленні, розміщеному на сайті оборонного відомства.

Попередньо заплановано, що навчання "Чисте небо-2018" триватимуть близько двох тижнів. Головною базою для тренувань бойових літаків стане аеродром в Старокостянтинові Хмельницької області. "Відпрацювання тактичних завдань без застосування бойового озброєння буде в районі певних аеродромів, переважно в західній частині України, а також над територією Польщі та Румунії", - розповів начальник штабу - перший заступник начальника авіації Повітряних сил ЗСУ Олег Захарчук.

Від української сторони будуть задіяні близько 20 літаків різних типів, вертольоти і БПЛА, стаціонарні і мобільні радіолокаційні підрозділи і мобільні вогневі групи підрозділів ППО.

США будуть представлені як льотними екіпажами, так і наземними силами і засобами, загалом в Україну прибуде понад 10 одиниць авіаційної техніки (літаки F-15C / D, С-130, КС-135, БПЛА МQ-9) і кілька фахівців з наземного інженерно-технічного складу, пошуково-рятувальної команди, підрозділів охорони, аеромедичної евакуації, кіберзахисту.

Разом з українськими та американськими пілотами завдання в небі будуть виконувати їхні польські та румунські колеги на літаках F-16C. Ще близько 10 країн НАТО планують задіяти передових авіанавідників та інших фахівців різних напрямків.

Під час навчань планується відпрацювати дії з авіаційного прикриття та підтримки, реалізувати спільні завдання з десантування вантажів та особового складу, забезпечення їх прикриття як удень, так і вночі, супроводу операцій з пошуку та порятунку особового складу, а також виконання завдань з аеромедичної евакуації.

"За задумом організаторів, навчання "Чисте небо 2018" сприятимуть безпеці в Східній Європі та дадуть змогу підвищити рівень підготовки екіпажів Повітряних сил ЗСУ у виконанні тактичних завдань у коаліційному середовищі, досягти принципово нового та якісного рівня сумісності з повітряними силами збройних сил США та інших країн - членів НАТО під час спільних повітряних операцій із забезпечення захисту повітряного суверенітету", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА