13:39 08.10.2018

Засудженого фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія етапують до колонії

2 хв читати
Засудженого фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія етапують до колонії

Юрія Крисіна - одного з фігурантів у справі про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в 2014 році, засудженого до позбавлення волі терміном на п’ять років, етапують до виправної колонії в Донецькій області, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Юрія Крисіна, фігуранта справ про катування під час Майдану, а також про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, етапують із СІЗО у Києві до виправної колонії в Донецькій області", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook близько полудня понеділка й оприлюднила фотографію, на якій Ю.Крисін вантажить особисті речі до автозаку.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року вночі в Києві був убитий журналіст газети "Вести" В.Веремій - він помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

18 листопада 2015 року начальник управління спецрозслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що слідчі зібрали докази для повідомлення про підозру особі на прізвище Алієв за вчинення вбивства журналіста газети "Вести" В.Веремія під час подій на Майдані взимку 2014 року, і що цей Алієв нині "переховується від слідства".

9 серпня 2016 року слідчі Генпрокуратури у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення злочинів тітушками під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року винесли повідомлення про підозру в організації переслідування журналістів громадянину України, горлівчанину Джалалу Алієву, уродженцю Дагестану. У 1998 р., 2001 р., 2007 р. Дж.Алієв був уже судимий за вчинення низки злочинів.

Другим фігурантом у справі про вбивство журналіста є громадянин України Ю.Крисін.

Згідно з вироком Шевченківського райсуду Києва, Ю.Крисіна було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, йому визначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном чотири роки.

Проте відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України Ю.Крисіна звільнено від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку (два роки) не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього зобов'язання, передбачені ст. 76 КК: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. До набуття вироком законної сили запобіжний захід Ю.Крисіну у вигляді особистого зобов'язання залишено без змін.

13 червня 2018 року за результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурора та представників потерпілих задоволено частково. Зокрема, скасовано вирок Шевченківського райсуду міста і призначено новий - у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА