14:10 08.10.2018

Порошенко: ЗСУ отримали від "Укроборонпрому" в 2018 р. 3,5 тис. одиниць озброєння і техніки, зокрема понад 2 тис. - нового і модернізованого

2 хв читати

Державний концерн "Укроборонпром" протягом січня-серпня 2018 передав Збройним силам України 3,5 тис. одиниць озброєння і військової техніки, понад 2 тис. з яких - нове і модернізоване озброєння.

"3500 одиниць озброєння і військової техніки "Укроборонпром" передав цього року українській армії! І, що особливо важливо, понад 2000 з них - це нове і модернізоване озброєння", - написав президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Глава української держави зазначив, що бронетанкова, морська, авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси "Корсар", "Стугна", "Бар'єр" і ракети до них, піхотні вогнемети РПО-16, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби і зв'язку - "усе це вже на озброєнні у наших захисників і посилює обороноздатність України".

У свою чергу в "Укроборонпромі" уточнили, що підприємства бронетанкового кластера держконцерну для забезпечення бронетанкових підрозділів необхідним резервом з початку року здійснили ремонт, відновлення, модернізацію та виготовили понад 600 одиниць бронетехніки і двигунів.

"За цей період також було передано понад 350 відремонтованих і модернізованих систем протиповітряної оборони, систем радіоелектронної боротьби і зв'язку. Українські Повітряні сили отримали від підприємств "Укроборонпрому" близько 30 модернізованих і відремонтованих літаків і вертольотів, а морські сили - дві одиниці відремонтованої морської техніки", - перерахували в прес-службі ДК.

Загалом, йдеться в інформації, підприємства концерну в 2018 році перейшли від ремонту застарілих зразків озброєння до модернізації та виготовлення нової зброї і техніки.

"Зараз виробничі потужності завантажені виконанням першочергових завдань із наповнення резервів українського війська, створенням запасів озброєння та військової техніки, посиленням бойової ефективності українських підрозділів шляхом модернізації наявного озброєння і постачання нових зразків", - йдеться в інформації.

У прес-службі держконцерну поінформували, що для забезпечення українських військових новим озброєнням, конструктори та інженери підприємств "Укроборонпрому" протягом 2018 р. готують до серійного виробництва свої останні розробки: "Наприклад, на кінцевій стадії перебувають розробки артилерійських снарядів великих калібрів, реактивних снарядів РС- 80 від ДАХК "Артем", високоточна реактивна система "Вільха" та інші".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА