17:35 08.10.2018

Меру Черкас повідомлено про нову підозру - в зловживанні владою

3 хв читати
Меру Черкас повідомлено про нову підозру - в зловживанні владою

Прокуратура спільно з Національною поліцією України повідомила міському голові Черкас Анатолію Бондаренку про нову підозру в зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомила в понеділок прес-служба прокуратури Черкаської області, 8 жовтня меру Черкас повідомлено про нову підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням установлено, що підозрюваний, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, в липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення заборгованості через невиконання зазначеним підприємством умов договору оренди щодо термінів початку будівництва та розірвання договору", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, на підставі зазначеного листа Київський апеляційний господарський суд залишив без розгляду апеляційну скаргу Черкаської міськради, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості до бюджету міста.

Зазначені дії міського голови завдали тяжких наслідків інтересам Черкаської міськради у вигляді недоотриманих доходів загальним фондом бюджету м. Черкаси в розмірі понад 447 тис. грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року меру Черкас було оголошено про підозру за ч. 1 ст.351 Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності народного депутата і депутата місцевої ради).

За інформацією прокуратури, міський голова Черкас, який очолює Черкаську міську раду, навмисне створив штучні перешкоди в роботі депутатів цієї міськради. Так, мер Черкас підписав розпорядження про перенесення продовження роботи 56-го пленарного засідання 2-ї сесії міськради на ранок 23 серпня (про що було поінформовано всіх депутатів і структурні підрозділи міської ради), проте не продовжив роботу цього засідання. Водночас, перебуваючи у м. Канів, тобто не за місцем знаходження територіальної громади Черкас, і не сповістивши депутатів міськради, мер Черкас оголосив про скликання 57-го позачергового засідання 2-ї сесії Черкаської міськради з розгляду галузевих і земельних питань 22 серпня в приміщенні музею імені Тараса Шевченка.

У прокуратурі наголосили, що своїми діями підозрюваний усупереч інтересам місцевого самоврядування безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії.

У свою чергу генпрокурор України Юрій Луценко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що О.Бондаренко "під виглядом святкування зібрав "правильних" депутатів у Каневі, які зайшли до зали музею і проголосили себе сесією Черкаської міськради". За інформацією генпрокурора, "понад 20 "неправильним" депутатам ніхто навіть не повідомив".

При цьому, як повідомив Ю.Луценко, під час оголошення підозри мер Черкас відмовився виходити з автомобіля, оформленого на його брата. "Так що маю відчуття, що це - не остання підозра цьому службовцю", - зазначив генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА