19:40 08.10.2018

Мережа Facebook випустила перший гаджет (відео)

2 хв читати
Мережа Facebook випустила перший гаджет (відео)

Соціальна мережа Facebook випустила на ринок свій перший гаджет, представивши під брендом компанії лінійку розумних екранів.

Пристрій анонсовано в двох варіантах: перший - Portal - являє собою 10-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280x800 пікселів. Другий дисплей називається Portal +, він отримав 15-дюймовий екран з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів.

Новинка позиціонується передусім як пристрій для відеодзвінків. Можна спілкуватися з контактами з Facebook Messenger, навіть в тому випадку, якщо у співрозмовників немає такого пристрою. Замість нього вони можуть використовувати смартфон або планшет, якщо там встановлений Messenger. Portal підтримує функцію групових дзвінків, водночас можуть говорити до семи чоловік. Крім цього, при дзвінках доступна функція доповненої реальності.

Facebook стверджує, що Portal зберігає конфіденційність спілкування - вся інформація, якою обмінюються за допомогою цього пристрою, не зберігається, не прослуховується і не проглядається, а всі відеодзвінки шифруються.

Як наголошується, в екран вбудована "розумна камера", яка стежить за пересуваннями і тримає у фокусі співрозмовника, таким чином дозволяючи не перебувати статично на одному місці. У гаджеті також реалізована технологія "розумного" звуку, вона одночасно зменшує фоновий шум і підвищує якість передачі звуку, незалежно від того, як далеко від дисплея знаходиться людина.

В іншому Portal наділений тим же набором функцій, що і голосові помічники інших виробників: він повідомляє про погоду, на ньому можна послухати музику і купити з доставкою їжу.

Замовити гаджети від Facebook поки можна тільки в США за ціною $ 199 за Portal і $ 349 за Portal +. Передзамовлення дисплеїв доступне на Amazon, Best Buy і на facebook.com.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА