10:33 09.10.2018

"Украерорух" закрив повітряний простір у радіусі 30 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Ічні

2 хв читати
"Украерорух" закрив повітряний простір у радіусі 30 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Ічні

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" закрило повітряний простір у радіусі 30 км від епіцентру загоряння на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони біля Ічні (Чернігівська обл.), повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"У зв’язку із пожежею та вибухами на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба (Ічнянський район Чернігівської області) задля безпеки польотів впроваджено заборону на використання повітряного простору в радіусі 30 км", - ідеться в повідомленні.

Крім того, закрито рух для всіх видів транспорту на автодорогах Р-68 Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокиринці - /Н-07/ від Талалаївки в сторону Ічні та від Парафіївки в сторону Ічні; дорогу Т-25-27 Новий Биків - Ічня від перехрестя з дорогою Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин в сторону Хаєнки-Монастирища-Ічні; закрито рух дорогою Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки зі сторони Плисок у сторону Ічні і зі сторони дороги Н-07 до Ічні. Організовано маршрути об’їзду небезпечних зон.

Крім цього, "Укрзалізниця" підготувала й надала пожежні поїзди для локалізації пожежі на військових складах. Уже готовий пасажирський поїзд для евакуації населення з місця надзвичайної ситуації.

Як повідомили в міністерстві, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк перебуває в оперативному контакті з керівництвом ДСНС, Міністерства оборони та в межах компетенції сприяє рятувальним службам щодо врегулювання ситуації в Ічнянському районі Чернігівської області.

Як повідомлялося, інформація про вибухи надійшла о 3.30 від начальника 6-го арсеналу. На місці події перебуває оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу. Рятувальники евакуювали близько 12 тис. осіб. З 4:22 було закрито повітряний простір у радіусі 20 км, заборонено рух довколишніми дорогами.

У Міноборони повідомили, що постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів в області немає. Через вибухи евакуюють населення з 38 населених пунктів.

За фактом НП у Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за статтею "недбалість".

Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 в секунду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА